Na Ústí! Glads čeká druhý souboj s Blades

Gladiators drží neporazitelnost ve Snapbacks lize a míří na drsný sever, aby se podruhé v sezoně poměřili s ústeckými Blades. Ti mají zatím bilanci 0-4 a zcela upřímně by si ji zrovna proti našemu týmu neměli vylepšit.

Důvod? Číselně poměrně snadno vyjádřitelný – naše obrana povolila za dosavadní 4 kola pouhé dva touchdowny a 408 yardů (102 na zápas), což ji v defenzivním rankingu řadí na první místo v této sledované statistice. Oproti tomu Ústí dosáhlo ve 4 zápasových pokusech na pouhých 8 bodů. Touchdown zapsali Blades jen v prvním utkání při chybě special teamu Znojma. Od té doby se ofenziva QB Thomase Gutierreze snaží o body marně. Konkrétně tedy proti Ostravě, Nitře a ve druhém kole proti Glads.

Ovšem utkání proti dosud neporažené Ostravě naznačilo, jak velká bojovnost se v týmu Blades schovává a že se proti favoritům umí pořádně nahecovat. Ústecká defense totiž propustila pouze jeden touchdown a byla z toho snesitelná a popravdě tak celkem nečekaná nízká prohra 0:13. „My Ústí rozhodně nepodceňujeme, hrajeme u nich doma a registrujeme zápas s Ostravou, kdy Ústí bojovalo velmi zdatně. Na to jsme se v přípravě zaměřili a nesmíme jim povolit něco podobného?“ prozrazuje před soubojem head coach Matěj Večes. Pro něj utkání navíc představuje nejbližší představení u domácích Teplic.

Zde se sluší připomenout náš letošní první vzájemný zápas s Ústím, který jsme získali zcela jednoznačně poměrem 51:0. Z útočného repertoáru bylo k vidění prakticky vše včetně bigplay v podání backup QB Vítka Bezecného, který vykouzlil 61yardový TD run. Byla to velká paráda!

Minulý týden nebyl směrem dopředu úplná hitparáda, ale snaživý Přerov Gladiátoři udolali díky pevné defense 28:7. Třemi touchdowny se blýsknul Petr Čermák, který ale bohužel kvůli zraněné noze zápas nedohrál. I pro něj budou chtít Glads na stadionu FK Ústí dominovat a zapsat další výhru v zatím bezchybné domácí sezoně. Tak v 16:10 fandíme a Matěj Večes dodává:

„Celkově jsme spokojení s tím, jak zápas s Přerovem dopadl. Rotovali jsme sestavu, nastupovali backupové a z pohledu obrany to dominantní představení bylo. V útoku něco málo nefungovalo a byla tam určitá nedisciplinovanost. Fauly, holdingy a celkově počet penalt chceme proti Ústí eliminovat. Přerov nám ukázal některé mezery v naší hře a nich chceme okamžitě zapracovat. Ústí nemá co ztratit, těšíme se na to a bude to určitě hezký football.“