Petr Čermák: Zranění mě mrzí, ale vím, že tam jsou kluci, kteří mě zastoupí. Vrátím se brzy!

Byl hrdinou zápasu 4. kola s Přerovem, ve kterém ho Honza Dundáček poslal pro tři touchdowny, díky kterým útok Glads otočil tuhou bitvu se vzdorovitými Mamuty. Jenže svůj skvostný part nemohl elitní WR Vysočiny dokončit kvůli zranění nohy. Petr Čermák našemu webu prozradil ohledně své momentální situace více informací.

Petře, popiš nám prosím, co se bezprostředně po tvém zranění dělo?

Doktor na hřišti mi nahmatal, že to vypadá na lýtkovou zlomeninu což mi následně potvrdili na rentgenu v nemocnici v Havlíčkově Brodě. Že mám prý zlomenou hlavičku fibuly.
Konzultoval jsem to ještě s dalšími doktory a názory se celkem lišily. Někdo říkal operovat, někdo neoperovat.
Nakonec jsem byl ještě nedávno na konzultaci u primáře v nemocnici a domluvili jsme se, že to necháme, jak to je. Takže mám ortézu na celou nohu kvůli fixaci, berle a 6 týdnů klidu, takže uvidíme, jak se to bude hojit.

Jak to máš s mobilitou? Budeš moc zápasy sledovat osobně?

Proti Ústí jsem fandil u streamu, ale teď o víkendu na večerním zápase proti Znojmu už chci být na sideline a povzbuzovat kluky!

Jak to zranění koušeš v hlavě? Určitě musí být těžké během dobře rozehrané sezony ze zdravotních důvodů vypadnout…

Samozřejmě mrzení je to veliký, máme sezonu dobře rozehranou. V základní části dominujeme v defense i offense a štve mě, že teď do zápasů nebudu moct zasáhnout proto chci kluky podpořit aspoň svou přítomností. Větší zranění se mi prozatím vyhýbala, a proto to teď pro mě bude těžké se “jen” dívat, ale to je prostě football a hlavně vím, že tam máme plno schopných kluků, kteří mě bez problémů dokážou zastoupit a už se těším, až je uvidím hrát.

Máš pro tým a fans nějaký vzkaz na závěr?

Celému týmu vzkazuji, ať stále dominují jako doteď a ať jedou zápas od zápasu stále na 100 % a fanouškům vzkazuji, že se brzo vrátím.