Preview: Vysočina Gladiators vs. Pilsen Patriots

Glads vlétli do nového ročníku Paddock ligy jako uragán. Nejprve v sezónním kickoffu deklasovali před domácím publikem Ústí nad Labem Blades 37:0 a následně potvrdili roli favorita proti ligovému nováčkovi Prague Mustangs (69:6). Poslední soupeř ve skupině ZÁPAD na ně čeká již tuto sobotu – Pilsen Patriots

Podobně jako většina týmů, i Plzeň před sezónou přilákala několik posil a velkých jmen. Mezi ta největší patří duo amerických importů QB Quevin Redding a RB William Young, který do Plzně přešel z Prague Lions, kteří letos do soutěže nakonec nenastoupili. Tato dvojice ukázala svou sílu hned v prvním zápase proti Mustangs, kde Young skóroval po zemi hned dvakrát a Redding přihrál na další 3 TD. Rozjetým Patriots zkazilo náladu již druhé kolo, ve kterém se vydali do Ústí nad Labem. Importy vyztužený útok neskóroval ani bod a Plzeň se rázem propadla až na třetí místo skupiny. Bylo to pouhé zaváhání zapříčiněné špatným počasím? Dokáže se patriotský útok po neúspěchu v Ústí sebrat a zaskočit defense Vysočiny?

Glads se s Patriots potkali naposledy minulý rok v Jihlavě. Duel nabídl ofenzivní bitvu, ze které nakonec odcházeli vítězně domácí 45:37. „Patriots přivedli minulý rok opravdu šikovné importy,“ vzpomíná headcoach Vysočiny Ondřej Paulus. „Letos moc nevíme co od nich očekávat. Zatím se prezentují rychlou hrou po zemi a to jak pomocí RB tak i QB. Mají typ hráčů, kterým jakmile dáte trochu prostoru, tak už je nikdo nechytí. Musíme hrát soustředěně a pečlivě, protože z každé akce mohou skórovat.“ Pro Glads bude zápas v Plzni především o potvrzení role favorita a ovládnutí skupiny ZÁPAD. Patriots budou chtít rychle zapomenout na prohru z Ústí nad Labem a znovuzrodit ambice na playoff. 
Na soupisku Gladiators se po stopce na jeden zápas vrací kapitán a leader obrany DB Jan Kabát. Do zápasu však kvůli zranění nezasáhne LB Jan Veselý a DB Ondřej Pavlas. 

Pokud neplánujete výlet do Plzně, můžete průběžné výsledky zápasu sledovat na facebooku České asociace amerického fotbalu. Vy, kteří se již nemůžete dočkat dalšího domácího zápasu v Jihlavě, si pište do kalendáře termín 6.9.,kdy Glads před domácím publikem přivítají jednoho z favoritů ligy – Brno Sígrs.

#ReadyToWin #NoLimits
.